|
Stanovnici jednog mesta na Divljem Zapadu culi su da ce tuda proci Big Joe. I posto svi znaju kakav je Big Joe, preduzeli su mere opreznosti: decu i zene u zbegove, ljude u podrume, ko je bio malo bogatiji on je otputovao... Jedino je stari krcmar rekao: "Ja sam ovde vec 30 godina i svakog sam prolaznika posluzio; necu da bezim ni pred Big Joe-om pa ako me on ubije, nek me ubije - dosta sam i ziveo!"
Sledeceg dana negde oko podne u daljini se pojavio ogromni oblak prasine koji je ubrzo zaklonio sunce. Kada se sadrzaj oblaka zumira, vidi se jedna ljudina 3 metra visoka i 3 metra siroka koja jase na divljem biku i jos tog bika mamuza zivom zvecarkom kako bi brze trcao. Uleti bik u grad, jahac ga zakoci (pritom izruju 4 m dubok jarak), skoci sa njega, baci uzde prema gredi (greda se slomi) i zakoraci na stepenice Saloon-a. Penjuci se zakaci ramenom jedan stub (stub se srusi) od cega i nadstresnica padne coveku na glavu ali on, umesto da se pobuni, samo drekne "Whiskey" (od njegovog glasa popucaju svi prozori na kafani). Istrci krcmar napolje, pruzi mu litarsku flasu viskija, ovaj rukom slomi grlic, ispije citav sadrzaj, baci flasu preko ramena (flasa udari nekog privezanog konja i ubije ga na mestu) i drekne "Jos jedan whiskey".
Krcmar donese flasu od pet litara, covek odgrize vrh, popije u jednom gutljaju ceo sadrzaj, baci flasu preko ramena (flasa udari u obliznju supu i srusi je), okrene se ka biku i rece
"Ja zurim".
"Ali gospodine", kaze krcmar, "ja sam u zivotu posluzio toliko ljudi i jos niko nije otisao iz mog Saloon-a a da nije bar nesto pojeo. Nego da vas posluzim..."
"Zurim", rece covek i uzjaha bika.
"Ali gospodine, zar bas toliko zurite da ne mozete da sacekate ni da vam isprzimo kajganu", pokusa poslednji put krcmar.
"Zurio bi i ti da ti je za petama Big Joe", rece covek i odjaha.
|